вівторок, 14 травня 2019 р.

Шевченківські дні
«Благословен той день і час,
Коли прослалась килимами
Земля, яку сходив Тарас
Малими босими ногами…»

            В історії завжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє людство, до яких належить й ім’я великого українського поета Т. Г. Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народів. І сьогодні, живучи у вільній державі, ми з гордістю згадуємо Великого Кобзаря.
            Традиційно березень розпочинається Шевченківськими днями, бо
                                               «Навесні, коли тануть сніги
                                                І на рясті засяє веселка,
                                               Повні сили й нової снаги
                                               Ми вшануємо пам’ять Шевченка»
            У ДНЗ «Теофіпольський ПАПЛ» вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка розпочалося урочистою лінійкою, приуроченій до Дня народження Кобзаря, на якій учні познайомилися із заходами, які проходили в ліцеї.
            В кабінеті рідної мови була організована виставка «Скарбниця творчості Т. Г. Шевченка». На інформаційному стенді учні знайшли цікаву інформацію про життя і творчість поета. Для учнів усіх груп був проведений лекторій « Шевченко - син українського народу» і продемонстровано документальний фільм про цікаві факти життя Т. Шевченка.
            Дуже цікаво пройшов відкритий урок – телепередача «Тарас Шевченко – сучасний і вічний» у 23 групі. Метою якого було актуалізувати знання учнів про життєвий і творчий шлях Т. Г. Шевченка і продемонструвати сучасне звучання Шевченкової поезії.
            Протягом Шевченківських днів на уроках української літератури були проведені бібліографічні хвилинки, присвячені вшануванню життя та творчості поета.
            Також дуже гарно пройшов конкурс виразного читання віршів «Шануємо пам’ять Великого Кобзаря» для учнів ліцею. Особливо показали свої здібності у декламуванні віршів Козуб Юлія, Гайдай Галина, Щур Олена, Юзвик Сергій, Близнюк Клавдія, Бабич Анна, Снігур Людмила, Лавренчук Олена, Чайка Світлана.
            Весь період вшанування пам’яті Великого Кобзаря пройшов на високому рівні, серце кожного учня сповнилося світлими почуттями любові, поваги й безмежної вдячності Великому Кобзареві.                                                    


Немає коментарів:

Дописати коментар