вівторок, 14 травня 2019 р.

Козацькому роду нема переводу!
14 Жовтня весь християнський світ святкує світле та радісне свято – Покрови Пресвятої Богородиці. Пресвята Богородиця вважалася покровителькою і заступницею славного війська козацького та всього українського люду. Саме тому в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається ще й як день українського козацтва. Напередодні великого свята 13 жовтня в ДНЗ «Теофіпольський професійний аграрно-промисловий ліцей» відбулась музично-спортивна розвага «Козацькому роду нема переводу!» присвячена саме цьому святі.Метою цього,  уже традиційного в нашому навчальному закладі дійства, було навчити учнів шанувати народні традиції, пов’язані зі святом Покрови,  виховувати патріотичні почуття до рідної землі, до захисників України та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння. Прищеплювати інтерес до героїчного минулого держави і сьогодення, любов до Батьківщини.
Програма свята  вдало поєднала в собі сторінки минулого та сучасні події: Всі  групи хлопців ліцею створили свої  курені,дали їм  назви та захищали  їх своїми віршами та піснями .Приємно було бачити,як поруч із ними приймали участь у святі наші педагоги.  Кожним своїм виступом хлопці доводили, що ми – славного козацького роду. Ми – українці і цим пишаємося!
Кожен, хто виходив на сцену та був причетний до організації свята впевнений, що цей день дорогий і близький, для кожного з нас. Разом зтим і відбулися козацькі забави, під час яких учні закріпили знання про козаків ,їх побут,звичаї традиції. Брали участь в іграх-естафетах . Вихованці усіх груп показали свої вміння,знання,силу,швидкість у подоланні перешкод. Закінчилося свято частуванням усіх присутніх козацьким кулішем та юшкою,які були приладновані нашими козаками,а також іншими козацькими стравами ,які приготували  наші майстри виробничогго навчання кухарської справи.

Немає коментарів:

Дописати коментар